23 diciembre 2006

Energia.

La Cambra de Comerç proposa obrir el debat sobre l´ús d´energia nuclear a Girona
El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va proposar ahir obrir el debat sobre la conveniència de l'ús d'energia nuclear a les comarques gironines. Segons el president, aquesta és «segura i assequible», i s'imposa com una alternativa a la importació d'energia que actualment s'ha de fer a la demarcació. Espadalé va remarcar, però, que això no és sinònim de la necessitat d'implantar una planta de generació al territori gironí. Domènec Espadalé va incidir aquest dijous en la necessitat d'obrir un debat a les comarques gironines per analitzar la conveniència d'ús de l'energia nuclear al territori. Aquesta és una de les possibilitats que defensa el president per buscar alternatives a la importació d'energia, remetent-se a l'informe del Consell Superior de Cambres que es va presentar a Madrid.
«L'energia nuclear és una de les opcions que cal tenir en compte, perquè actualment és segura i assequible, i la indústria gironina necessita aquestes fonts», va declarar el president de la Cambra. Espadalé també va remarcar que les centrals nuclears de tercera generació, com les que es volen impulsar a Finlàndia i al nord de França, ofereixen seguretat i, per aquest motiu, «si aquestes es poden construir a d'altres països, cal estudiar la possibilitat de fer-ne aquí».
El president va voler remarcar, però, que l'obertura del debat al voltant de l'energia nuclear no ha de ser sinònim d'implantació d'una central al territori gironí. «El que diem ara és que cal obrir el diàleg, però a l'hora de parlar d'instal·lacions s'han de veure diversos condicionants que permetin construir-les allà on sigui més segur», va explicar Domènec Espadalé.
Dins el camp de les necessitats energètiques, Espadalé també va remarcar que l'entitat que presideix treballarà aquest 2007 per potenciar les energies alternatives, i el desplegament de plantes de biomassa, de centrals eòliques i de plantes solars.
La necessitat de la interconnexió
A més, el president de la Cambra de Comerç va reiterar també la necessitat dels 400.000 volts i la interconnexió amb França. «Considerem que s'ha de fer la interconnexió de l'alta tensió; ara bé, aquesta s'ha de fer bé i evitant l'impacte ambiental», va dir Espadalé
Domènec Espadalé també va parlar sobre quines seran les accions que vol impulsar la Cambra de Comerç al llarg del 2007 a les comarques gironines. El president va avançar que l'entitat vol centrar els seus esforços en el sector industrial gironí, per evitar que l'economia de la demarcació se sustenti cada cop més sobre els pilars de la construcció i el turisme. Entre els projectes que es volen desenvolupar hi ha la constitució d'una associació, integrada per la Cambra, la UdG i les patronals, per fer arribar la recerca acadèmica a l'àmbit de les empreses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comenta,no seas tímido.